Skip to main content

Za cijelu obitelj

Raznolik asortiman proizvoda uvijek zahtijeva zahtjevno upravljanje kvalitetom. Naše interno upravljanje kvalitetom stoga si je postavilo zadatak osigurati sigurno trgovanje svih tekstilnih i neprehrambenih proizvoda.

Mi djelujemo održivo

Informirajte se sada

Kvaliteta

Siguran proizvod za naše kupce

Mi sami postavljamo najviše zahtjeve u pogledu kvalitete naših proizvoda i ne bježimo od djelovanja izvan zakonskih zahtjeva, provjere i informiranja kupaca.

Sveobuhvatan rad našeg odjela za upravljanje kvalitetom s oko 40 zaposlenika sastoji se, između ostalog, od definiranja, provjere i dosljednog provođenja zahtjeva ispitivanja. U fokusu je također savjetodavna funkcija prodaji.

Zahtjevni postupci ispitivanja

Naše upravljanje kvalitetom u stalnoj je razmjeni s ispitnim centrima u Aziji i Europi kako bi se kupcima zajamčila sigurnost i kvaliteta proizvoda.

Također želimo istaknuti naš interni laboratorijski rad u kojem se provjerava usklađenost s našim zahtjevima, ali se i razvijaju novi postupci ispitivanja vlastitih zahtjeva KiK-a. Uz pomoć kemijskih i fizičkih ispitivanja, primjerice, ispituje se obrada, dimenzije, postojanost trljanja i vlakna proizvoda te se u skladu s tim prilagođavaju planovi ispitivanja. Osim svih internih ispitivanja, u opsežan proces ispitivanja uključeni su i neovisni instituti za ispitivanje.

Nezadovoljni?

Jeste li kupili proizvod s kojim nažalost niste zadovoljni ili biste nam htjeli prijaviti problem? U tom slučaju slobodno kontaktiraj našu službu za korisnike, ovdje

Kontakt

Kemikalije

REACh pravilnik

Europski pravilnik REACh regulira odobrenje i ograničenje kemijskih tvari u tekstilu, te zabranjuje tvari poput azo bojila ili kancerogenih amina u tekstilu.

Budući da nam je sigurnost na prvom mjestu, odlučili smo s članovima tekstilnog saveza napraviti korak dalje od REACh-a u smjeru mode bez štetnih tvari. Fokus je na zamjeni 100 problematičnih kemikalija u našoj proizvodnji tekstila bezopasnim tvarima. Tekstilni savez je 2016. usvojio takozvani popis MRSL (Popis zabranjenih tvari u proizvodnji) iz ZDHC (nulto ispuštanje opasnih tvari). Ovaj popis sadrži štetne kemikalije i tvari koje bi se mogle ispustiti u okoliš tijekom proizvodnje odjeće. Cilj ZDHC-a je smanjiti upotrebu opasnih kemikalija, kao i da se od njih odustane, za što već postoje održivije alternative.