Skip to main content

Mi djelujemo održivo

Informirajte se sada

Naše upravljanje kvalitetom

Raznolik asortiman proizvoda uvijek zahtijeva zahtjevno upravljanje kvalitetom. Naše interno upravljanje kvalitetom stoga si je postavilo zadatak osigurati sigurno trgovanje svih tekstilnih i neprehrambenih proizvoda.

Kvaliteta

Siguran proizvod za naše kupce

Mi sami postavljamo najviše zahtjeve u pogledu kvalitete naših proizvoda i ne bježimo od djelovanja izvan zakonskih zahtjeva, provjere i informiranja kupaca.

Sveobuhvatan rad našeg odjela za upravljanje kvalitetom s oko 40 zaposlenika sastoji se, između ostalog, od definiranja, provjere i dosljednog provođenja zahtjeva ispitivanja. U fokusu je također savjetodavna funkcija prodaji.

“Naš primarni cilj u upravljanju kvalitetom je siguran proizvod za naše kupce. Nijedan proizvod ne zaobilazi odjel upravljanja kvalitetom."

Zahtjevni postupci ispitivanja

Naše upravljanje kvalitetom u stalnoj je razmjeni s ispitnim centrima u Aziji i Europi kako bi se kupcima zajamčila sigurnost i kvaliteta proizvoda.

Također želimo istaknuti naš interni laboratorijski rad u kojem se provjerava usklađenost s našim zahtjevima, ali se i razvijaju novi postupci ispitivanja vlastitih zahtjeva KiK-a. Uz pomoć kemijskih i fizičkih ispitivanja, primjerice, ispituje se obrada, dimenzije, postojanost trljanja i vlakna proizvoda te se u skladu s tim prilagođavaju planovi ispitivanja. Osim svih internih ispitivanja, u opsežan proces ispitivanja uključeni su i neovisni instituti za ispitivanje.

Nezadovoljni?

Jeste li kupili proizvod s kojim nažalost niste zadovoljni ili biste nam htjeli prijaviti problem? U tom slučaju slobodno kontaktiraj našu službu za korisnike, ovdje →

Kemikalije

REACh pravilnik

Europski pravilnik REACh regulira odobrenje i ograničenje kemijskih tvari u tekstilu, te zabranjuje tvari poput azo bojila ili kancerogenih amina u tekstilu.

Budući da nam je sigurnost na prvom mjestu, odlučili smo s članovima tekstilnog saveza napraviti korak dalje od REACh-a u smjeru mode bez štetnih tvari. Fokus je na zamjeni 100 problematičnih kemikalija u našoj proizvodnji tekstila bezopasnim tvarima. Tekstilni savez je 2016. usvojio takozvani popis MRSL (Popis zabranjenih tvari u proizvodnji) iz ZDHC (nulto ispuštanje opasnih tvari). Ovaj popis sadrži štetne kemikalije i tvari koje bi se mogle ispustiti u okoliš tijekom proizvodnje odjeće. Cilj ZDHC-a je smanjiti upotrebu opasnih kemikalija, kao i da se od njih odustane, za što već postoje održivije alternative.